Πειραιάς +302104102004     |     peiraias@dermafresh.gr
Νέα Σμύρνη +302109322011    |     +306981628200    |     info@dermafresh.gr

ΕΚΖΕΜΑ ΑΚΡΩΝ ΧΕΙΡΩΝ

Τα εκζέματα στα χέρια έχουν ποικίλες αιτίες ,όπως το αλλεργικό έκζεμα, το ερεθιστικό έκζεμα, το ατοπικό έκζεμα, το δυσιδρωσικό κ.α.
Αυτή την περίοδο, λόγο της έκθεσης μας σε ερεθιστικές χημικές ουσίες όπως τα απορρυπαντικά, τα αλκάλεα και τα οξέα ( οινόπνευμα, συχνό πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά κλπ ), συνδυαστικά με το κρύο περιβάλλον και την ξηρή ατμόσφαιρα, βλέπουμε εκζεματικές δερματίτιδες.
Η κλινική εικόνα του ερεθιστικού εκζέματος είναι, η ξηρότητα, το ερύθημα, το αίσθημα καύσου, ο κνησμός των χεριών, καθώς επίσης να υπάρχει υπερκεράτωση ή να είναι ρωγμώδες και επώδυνο.
Η σύσταση του κου Καραφουλίδη Δημήτριου ,ειδικού Δερματολόγου – Αφροδισιολόγου, είναι η εφαρμογή προστατευτικών γαντιών, ως ένας τρόπος να μειώσουμε το τόσο συχνό πλύσιμο χεριών ή αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε σίγουρα μετά από κάθε καθαρισμό των χεριών να τοποθετείτε άμεσα μια αναπλαστική κρέμα χεριών για την ενυδάτωση τους.

Φοράω γάντια: σημαίνει ότι έχω μια επιφάνεια που Επίσης απολυμάνω με αντισηπτικό, καθώς υπάρχουν μικρόβια επάνω τους και μεταδίδονται, δεν αγγίζουμε το πρόσωπο μας με άνεση, επειδή τα φοράμε!! Τα χρησιμοποιούμε για να μην ερεθίζουμε το δέρμα των χεριών μας και συμπεριφερόμαστε με τους κανόνες υγιεινής που θα είχαμε και αν ΔΕΝ τα φορούσαμε!!
Σε περιπτώσεις ερεθιστικής δερματίτιδας των άνω άκρων ,θα χρειαστεί εκτός από την αναπλαστική κρέμα και η εφαρμογή τοπικών στεροειδών , στη συνεχή ενυδάτωση και στη χρήση προστατευτικών γαντιών .

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την DERMAFRESH CLINIC 2109322011 .