Πειραιάς +302104102004     |     peiraias@dermafresh.gr
Νέα Σμύρνη +302109322011    |     +306981628200    |     info@dermafresh.gr

Δερματολογία

Κλινική Δερματολογία

Λεύκη (VITILIGO)

Η Λεύκη ανήκει στην κατηγορία των αυτοάνοσων παθήσεων του ανθρώπινου οργανισμού. Προκαλείται από την αδρανοποίηση ή την καταστροφή των μελανοκυττάρων της επιδερμίδας – στοιχείων

Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα (SCC)

Συναντάται στα ακανθοκύτταρα, από τα οποία αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος της επιδερμίδας. Τα ακανθοκυτταρικά καρκινώματα μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματος συμπεριλαμβανομένου των βλεννογόνων του στόματος και των γεννητικών οργάνων.

Σπίλοι (Ελιές) και Μελάνωμα

Οι φυσιολογικοί σπίλοι είναι συνήθως μικρές καφέ κηλίδες ή επάρματα του δέρματος που εμφανίζονται κατά τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του ανθρώπου. Μπορεί να είναι είτε επίπεδοι είτε επηρμένοι και συνήθως έχουν στρογγυλό ή σφαιροειδές σχήμα.

Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα (BCC)

Το Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα (BCC) είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου του δέρματος. Εμφανίζεται σε σημεία του σώματος που έχουν εκτεταμένα εκτεθεί στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, τα αυτιά, ο λαιμός, η κεφαλή, οι ώμοι και η ράχη. Σε σπάνιες περιπτώσεις οι όγκοι αναπτύσσονται και

Ακτινική Υπερκεράτωση

Η Ακτινική Υπερκεράτωση είναι μια λεπιδώδης ή καλυπτόμενη με κρούστες βλάβη. Πιο συχνά παρατηρείται στο φαλακρό της κεφαλής, το πρόσωπο, τα αυτιά και τα  χείλη, στις ραχιαίες επιφάνειες των χεριών και στα αντιβράχια, τους ώμους, το λαιμό και όλες τις υπόλοιπες περιοχές του σώματος που εκτίθενται συχνά

Ξανθελάσματα

Ξανθέλασματα Τα ξανθέλασματα είναι  εναπόθεση λιπιδίων, όπου εμφανίζονται ως μαλακές κίτρινες ή πορτοκαλί πλάκες , συνήθως  στα άνω και κάτω βλέφαρα των ματιών , με πιο συχνή εντόπιση τον έσω κανθό (γωνία ματιών).   Το μέγεθος και η μορφολογία τους, ποικίλει, αλλά συνήθως είναι μόνιμα, προοδευτικά , πολλαπλά και συρρέουν .

Θεραπεία ονυχομυκητίασης με laser

Εάν έχετε προσβληθεί από ονυχομυκητίαση, μια θεραπεία με laser  είναι η απάντηση στο πρόβλημα σας. Η ονυχομυκητίαση αποτελεί προσβολή των νυχιών από μύκητες και προκαλεί αλλαγές/παραμορφώσεις στην εμφάνιση και την υφή τους.

Ανδρογεννητική αλωπεκία / τριχόπτωση

Τι είναι; Ανδρογενετική αλωπεκία είναι σταδιακή αραίωση, υποχώρηση και απώλεια του πάνω μέρους του τριχωτού της κεφαλής, γνωστή και με τον όρο «κοινή φαλάκρα». Τριχόρροια (τριχόπτωση) είναι η αυξημένη

Αλωπεκία

Τι είναι; Αλωπεκία (γυροειδής) είναι η κατά τόπους απώλεια τριχών, χωρίς ορατά σημεία φλεγμονής.   Που οφείλεται; Η αλωπεκία θεωρείται αυτοάνοση νόσος, με προγεγραμμένη πορεία εξέλιξης. Μπορεί να υπάρχει πόνος ή κνησμός.   Ποιους προσβάλει;

Ροδόχρους ακμή

Τι είναι; Χρόνια ακμοειδής διαταραχή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων του προσώπου που οδηγεί σε ερυθρίαση και ευρυαγγεία. Δεν σχετίζεται με την κοινή ακμή, ωστόσο πολύ συχνά συνυπάρχει ή/και έπεται αυτής. Αποτελεί αιτία ιδιαίτερης αισθητικής παραμόρφωσης του προσώπου.   Ενδεικτικά υπάρχουν 4 κατηγορίες: H ερυθηματελαγγειεκτασιακή ροδόχρους ακμή. Εμφανίζει επίμονη ερυθρότητα, αίσθηση καύσου και ορατά

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Κονδυλώματα

  Τι είναι; Ο HPV (Human Papilloma Virus) αποτελεί ένα σύνολο ιών που μολύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι τύποι του ιού που εμφανίζονται στους βλεννογόνους (γεννητικά όργανα, πρωκτό, στοματικό βλεννογόνο) μπορεί να προκαλέσουν κονδυλώματα ή ακόμη και πολύ πιο σοβαρές μολύνσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες μορφές καρκίνου (τράχηλος της μήτρας, πέος κ.ά.).

Έρπης γεννητικών οργάνων

Τι είναι; Ιογενής λοίμωξη που οφείλεται στον απλό έρπητα (HSV type-1 και  type-2).

Παιδοδερματολογία

Ατοπικη δερματιτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια, κνησμώδης φλεγμονή της επιδερμίδας και του χορίου και η οποία συνήθως συνυπάρχει με άσθμα, αλλεργίες και/ή ρινίτιδες. Παρατηρείται έντονα σε βρέφη, παιδιά και εφήβους και των δυο φύλων.

Νεογνική ακμή

  Η νεογνική ακμή είναι ένα καλοήθες, ακμοειδές εξάνθημα που εμφανίζεται τις πρώτες 30 ημέρες της ζωής του νεογνού και συσχετίζεται με την υπερπλασία των σμηγματογόνων αδένων.

Βρεφική ακμή

Η βρεφική ακμή εμφανίζεται περίπου κατά τη διάρκεια του 3ου – 4ου μήνα ζωής του βρέφους. Αποτελεί και αυτή προάγγελο πιθανότητας ακμής στην εφηβεία και ίσως οφείλεται σε κληρονομικό ιστορικό ακμής από τους γονείς.

Περιστοματική δερματίτιδα

Αποτελεί άμεσο συγγενή της απλής ακμής, με κάποιες παραλλαγές. Συχνά, εμφανίζονται βλατίδες που συρρέουν μεταξύ τους και δημιουργούν φλεγμονώδεις πλάκες.

Μυρμηκιά

Είναι η καλοήθης επιθηλιακή υπερπλασία που προκαλείται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV).

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα

  Οφείλεται στην υπερδραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων σε τριχωτό, πρόσωπο και τη μηρογεννητική περιοχή, γνωστή ως νινίδα (Ινίδα).

Δερματίτιδα εκ σπαργάνων

  Είναι εξάνθημα στη μηρογεννητική περιοχή και στον πρωκτό, πολυπαραγοντικής αιτιολογίας.