Πειραιάς +302104102004     |     peiraias@dermafresh.gr
Νέα Σμύρνη +302109322011    |     +306981628200    |     info@dermafresh.gr

Αισθητική Δερματολογία

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ (ΚΟΣΜΕΤΟΛΟΓΙΑ)

Νεότητα. Ομορφιά. Λάμψη. Σφρίγος.

Από την αρχαιότητα, οι γυναίκες – και όχι μόνο – αναζητούσαν τρόπους και υλικά για να μπορέσουν να διατηρήσουν το πρόσωπο και το σώμα τους νέο, όμορφο και σφριγηλό για όσο περισσότερο μπορούσαν.

Μυθολογικές αφηγήσεις – όπως των ακολούθων της θεάς Αφροδίτης, που την τιμούσαν για να τους χαρίζει παντοτινή νεότητα και ομορφιά – και ιστορικές ανακαλύψεις καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης και καλλωπισμού προσώπου και σώματος – αρχαία Κίνα, Αίγυπτος, Ινδία, Ελλάδα κ.ά. Από ιστορικές αναφορές – τα περιβόητα λουτρά της Κλεοπάτρας με γάλα και μέλι – μέχρι μυθικές περιγραφές – η Πηγή της Νεότητας – και τρομαχτικούς αστικούς μύθους αιώνιας σκοτεινής νεότητας και ζωής, είναι εμφανές ότι ο άνθρωπος ανέκαθεν έψαχνε πως θα μείνει για πάντα νέος και όμορφος.

Η σημερινή δερματολογία και πιο συγκεκριμένα η Κοσμετική Δερματολογία – σε συνδυασμό με την Πλαστική Χειρουργική – είναι η σύγχρονη απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Φαρμακευτικά, επεμβατικά ή χειρουργικά, σήμερα ο άνθρωπος έχει στην ευχέρειά του μια τεράστια και διαρκώς αυξανόμενη γκάμα επιλογών για να διορθώσει ή να λύσει κάποιο εμφανισιακό πρόβλημα που τον απασχολεί.

Ο Δερματολόγος σας μπορεί να σάς βοηθήσει:

  • Να δείξετε πιο ξεκούραστοι
  • Να δείξετε νεότεροι
  • Να τονίσετε ξανά τα σημεία του προσώπου σας που έχουν υποχωρήσει με τα χρόνια
  • Να λειάνετε τα σημάδια του προσώπου που δείχνουν τον τρόπο ζωής σας
  • Να αφαιρέσετε σημάδια – επίκτητα ή εκ γενετής – που δεν θέλετε πια
  • Να απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα
  • Να προσθέσετε μαλλιά, για να κερδίσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση
  • Να «σβήσετε» τατουάζ που πιθανόν δεν σας εκφράζουν πια
  • Να βελτιώσετε την κυτταρίτιδα που τόσο σας ενοχλεί

καθώς και να σας παρέχει πολλές ακόμη υπηρεσίες και επιλογές, για θέματα που σας προβληματίζουν και για τα οποία ψάχνετε λύση.

Οι ασθενείς θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο ποιος θα τους εφαρμόσει την εκάστοτε επέμβαση, καθώς θα πρέπει να είναι εκ πρώτοις γιατρός και εν δευτέροις να κατέχει ενδεδειγμένη ειδίκευση για τέτοιου είδους επεμβάσεις, δηλαδή να είναι Δερματολόγος ή Πλαστικός Χειρουργός, με αντίστοιχη εκπαίδευση και εμπειρία. Δεν ενδείκνυνται όλες οι ιατρικές ειδικότητες να παρέχουν κοσμητικές/αισθητικές επεμβάσεις.

Αφυδάτωση του δέρματος

Το δέρμα μας, όπως και το υπόλοιπο σώμα μας, αποτελείται κυρίως από νερό. Με τη πάροδο του χρόνου, οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν λιγότερο ιδρώτα και οι σμηγματογόνοι αδένες λιγότερο σμήγμα. Στους άνδρες συμβαίνει ελάχιστη μείωση, ενώ οι γυναίκες παράγουν σταδιακά όλο και λιγότερο σμήγμα μετά την εμμηνόπαυση.

Ιατρικές Συμβουλές| Υαλουρονικό Οξύ

Η Αισθητικός ιατρικών δερματολογικών πράξεων Ελένη Στεφανούρη Msc, Dermafresh Clinic μας μιλάει για τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέoς στην πρόληψη της αντιγήρανσης.

Iατρικές Συμβουλές – Πεπτίδια & Αντιγήρανση

Ο Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος Δημήτριος Καραφουλίδης μας μιλάει για τα πεπτίδια και πώς λειτουργούν κατά της γήρανσης της επιδερμίδας.

Iατρικές Συμβουλές – Δερμοαπόξεση με διαμάντια

Τι ακριβώς είναι η Δερμοαπόξεση; Η Δερμοαπόξεση με διαμάντια θεωρείται η πιο σύγχρονη και προηγμένη θεραπεία καθαρισμού προσώπου και σώματος και αποτελεί μια μη επεμβατική τεχνική. Ως αποτέλεσμα έχει τη μείωση γραμμών και ρυτίδων, τη λείανση και βελτίωση της υφής του δέρματος και επιπροσθέτως την αποκατάσταση και ελαστικότητας και της λάμψης του.

ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η Σκληροθεραπεία (Ευρυαγγειών και Κιρσών) Η σκληροθεραπεία (γνωστή και ως μικρο-σκληροθεραπεία) είναι μια ενέσιμη μέθοδος (δηλ. μη χειρουργική), ενδεδειγμένη έως και σήμερα, ως η καλύτερη θεραπεία για τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΚΕΦΑΛΗΣ

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια μη χειρουργική θεραπεία αποκατάστασης μαλλιών που περιλαμβάνει την έγχυση μικρών ποσοτήτων ενός συμπυκνωμένου διαλύματος που προέρχεται από ένα δείγμα του αίματος σας σε περιοχές του τριχωτού της με τριχόπτωση.
Έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε ορισμένους ασθενείς, χωρίς να χρειάζεται χειρουργική…

Λιποδιάλυση

ΕΝΔΟΛΙΠΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ (INTRALIPOTHERAPY) Η καύση και απομάκρυνση του τοπικού λίπους, με φυσικό τρόπο, αποτελεί μια εξαιρετικά αργή και δύσκολη διαδικασία, ακόμη και με ελεγχόμενη διατροφή και άσκηση. Σήμερα υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος, με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής και με μη επεμβατικό τρόπο. Η λύση αυτή είναι γνωστή

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια κοσμητική επέμβαση που στοχεύει στην απομάκρυνση του περιττού λιπώδους ιστού και την καταστροφή των λιποαποθηκών σε μια μεγάλη γκάμα περιοχών του σώματος.

Δερματοαπόξεση με διαμάντια

Η Δερμοαπόξεση με διαμάντια θεωρείται η πιο σύγχρονη και προηγμένη θεραπεία καθαρισμού προσώπου και σώματος.

Fractional CO2 Laser

FRACTIONAL CO2 LASER To Fractional CO2 Laser αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες, μη επεμβατικές θεραπείες που εφαρμόζονται για την αντιγήρανση, ανάπλαση και αναγέννηση του δέρματος.

Μεσοθεραπεία Κυτταρίτιδας

ΕΞΑΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η κυτταρίτιδα, με λίγα λόγια, είναι η συσσώρευση λίπους και νερού ακριβώς κάτω από το δέρμα που οδηγεί στην μείωση της ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και την γνωστή σε όλους όψη «φλοιού πορτοκαλιού» στην επιφάνεια του δέρματος. Χωρίζεται σε διάφορα στάδια, ανάλογα με το βαθμό και την έκταση που εμφανίζεται […]

Laser Alexandrite αποτρίχωσης

Οι λύσεις θεραπείας με alexandrite laser χρησιμοποιούνται για: αναζωογόνηση του δέρματος, γενική βελτίωση της επιδερμίδας αφαίρεση ανεπιθύμητων τριχών

Αφαιρεση tattoo με laser

Η δερματοστιξία ή κοινώς το τατουάζ (tattoo) είναι μια αρχαία τεχνική μόνιμου χρωματισμού του δέρματος. Στην αρχαιότητα εφαρμοζόταν για θρησκευτικούς – τελετουργικούς σκοπούς, για να διαχωρίσει τις «υψηλές» τάξεις των πολιτών μιας κοινότητας ή για να σημαδέψει τις «χαμηλότερες».

Micro Needling

Η συσκευή αποτελεί ένα υπερσύγχρονο εργαλείο στα χέρια των Δερματολόγων και Πλαστικών Χειρουργών παγκοσμίως. Είναι μια συσκευή που μοιάζει με υπερμεγέθη πένα, επιτρέποντας μεγάλη ευελιξία στο χειρισμό από τον γιατρό και ακρίβεια στη στόχευση, κατευθείαν στο σημείο που χρήζει επέμβασης, αφήνοντας ανέπαφους τους πέριξ ιστούς.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεια

Στην αυτόλογη μεσοθεραπεία, γνωστή και ως Vampire Lift, η εφαρμογή παραμένει η ίδια, αλλάζει ωστόσο το υλικό έγχυσης στο χόριο του δέρματος. Στην περίπτωση αυτή, πριν την εφαρμογή, πραγματοποιείται μια μικρή αιμοληψία από τον ασθενή και στη συνέχεια με φυγοκέντριση διαχωρίζεται το ορό του αίματος, όπου και χρησιμοποιείται ως

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία αποκαλείται η τεχνική άμεσης εισαγωγής/έγχυσης στο χόριο του δέρματος (μεσαίο στρώμα), ενέσιμα με πολύ λεπτές και μικρές βελόνες, διαφόρων ουσιών όπως: Υαλουρονικό οξύ Πεπτίδια Βιταμίνες Αντιοξειδωτικούς παράγοντες Αντιγηραντικούς παράγοντες

Μεταμόσχευση μαλλιών

Τα μαλλιά μας αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εξωτερικής μας εμφάνισης. Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι – άνδρες και γυναίκες – προσπαθούσαν να έχουν περιποιημένη κόμη, που ενίοτε η κόμμωση αντιστοιχούσε και σε συγκεκριμένη κοινωνική θέση. Ωστόσο, από τότε έως και σήμερα, κυρίως οι άνδρες σε κάποια στιγμή της ενήλικης ζωής τους αρχίζουν και χάνουν […]

ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΡΥΤΙΔΩΝ

Οι θεραπείες για την εξάλειψη των ρυτίδων, είναι οι συνηθέστερες σε ζήτηση και ικανοποίησης ασθενών. Μετά την εφαρμογή της θεραπείας, και εφόσον γίνει από εγκεκριμένο ιατρό με την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία, το πρόσωπο του ασθενή δείχνει λαμπερό, ξεκούραστο, φρέσκο και νεανικό.

Υαλουρονικό Οξυ

Η εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέως (γνωστό και ως ενέσιμο lifting) αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη μορφή – σε άνδρες και γυναίκες – μη επεμβατικής μεθόδου για το «γέμισμα» και την λείανση των ρυτίδων στο πρόσωπο και στο λαιμό καθώς και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπου παρατηρούνται απώλεια όγκου (λόγω ηλικίας), σημάδια ή δυσμορφίες.

Νήματα Ανόρθωσης

Τα νήματα χρησιμοποιούνται για την ανόρθωση του δέρματος, για σύσφιξη και αναγέννηση κολλαγόνου σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν σημάδια ρυτίδωσης, χαλάρωσης και απώλειας όγκου.

BLACK DOLL / Περιποίηση προσώπου laser με Άνθρακα

Η θεραπεία προσώπου με laser και διάλυμα άνθρακα δημιουργήθηκε και πρωτοεφαρμόσθηκε στην Κορέα και φυσικά, λόγω των θεαματικών της αποτελεσμάτων διαδόθηκε άμεσα και σε όλο τον κόσμο.